Suomen Saaristokuljetus Oy on hankkinut aluskantaansa 50 henkilölle katsastukseen tulevan jäissä kulkevan kelirikkoaluksen. Alus on suunniteltu ympärivuotiseen, erityisesti talvikauden, henkilökuljetusliikenteeseen mantereen ja linnakesaaren välille.

Risteilykausi laajenee ympärivuotiseksi

Suomen Saaristokuljetus Oy solmi keväällä sopimuksen Senaatti-kiinteistöjen kanssa Isosaaren rakennusten ja maa-alueiden vuokraamisesta. Ensimmäinen kesäkausi oli rohkaiseva ja yritys haluaakin laajentaa toimintaansa ympärivuotiseksi. Säännöllinen talviliikenne aloitetaan joulukuun alussa, Ruskaristeilyille pääsee jo lokakuun aikana.

”Etsimme jo heti sopimuskauden alkuvaiheessa soveltuvaa alusta ympärivuotiseen liikenteeseen. Tähän käyttöön sopivia aluksia ei juurikaan ole markkinoilla tai jos niitä on, ne ovat hankinta- ja käyttökustannuksiltaan varsin hurjissa hinnoissa. Etsinnän tuloksena löysimme armeijan käytöstä yksityiskäyttöön siirtyneen Hauki-luokan kelirikko-aluksen. Kyseinen alus on suunniteltu mantereen ja linnakesaaren väliseen henkilökuljetukseen jääolosuhteissa. Sopivampaa alusta tähän tarkoitukseen ei siis voi olla”, toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg kertoo innostuneena.

Ravintolat, saunat ja uutuutena caravan-kylä

Isosaaressa sijaitsee upean luonnon ja nähtävyyksien lisäksi 50-paikkainen ravintola Upseerikerho, kolme saunaa, hiekkarantoja ja tänä syksynä avattu 200 henkilön tilausravintola Rikaman sali.

”Upseerikerho on avoinna ympärivuotisesti yksityisille ja tilauksesta ryhmille, Rikaman sali sulavesikaudella. Suomenlinnan lisäksi Helsingin edustalla ei ole muuta saarikohdetta, jonne voi mennä laivalla ruokailemaan, samoilemaan ja saunomaan ympärivuotisesti”, Tomi Ståhlberg kertoo. ”Jo pelkkä laivamatka jäiden seassa armeijan entisellä henkilökuljetusaluksella on unohtumaton ja uniikki kokemus. Pimeän saapuessa Isosaaressa voi nähdä ainutlaatuisesti tähtitaivasta ja revontuliakin, vaikka avannosta käsin”, Ståhlberg jatkaa.

Isosaaren Caravankylä avataan loka-marraskuun aikana. Vaunuvarauksia otetaan vastaan jo nyt ja aluetta kunnostetaan parhaillaan. Paikkoja on vain noin 30 matkailuautolle tai -vaunulle, joten paikat täyttynevät nopeasti. ”En tiedä, voiko ainutlaatuisempaa kausipaikkaa saada oikeastaan mistään. Nämä onnelliset 30 karavaania saavat käyttöönsä saaren kaikki palvelut, nähtävyydet ja ainutlaatuisen luonnon ympärivuotisesti ja edullisesti”, Ståhlberg jatkaa. Vaunut kuljetetaan kuljetuslautalla saareen ja vuokrattavana on luonnollisesti vain kausipaikkoja. Caravan-kylän myötä saarelle ja saaresta pois pääsee talvikaudellakin neljä kertaa viikossa; keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg, 050 538 3630, tomi.stahlberg@suomensaaristokuljetus.fi

www.suomensaaristokuljetus.fi
www.visitisosaari.fi