KORKEASAAREN LIIKENNE

Korkeasaari (ruots. Högholmen) on Helsingin edustalla sijaitseva saari ja samalla myös saarella ylläpidetyn eläintarhan nimi. Vuonna 1889 perustettu eläintarha on yksi maailman vanhimmista. Se on Helsingin suosituimpia nähtävyyksiä. Eläinmaantieteellistä aluejakoa noudattava jaottelu muodostaa kokonaisuudet Amazonia, Africasia ja Borealia. Eläinlajeja Korkeasaaressa on noin 150 ja kasvilajeja yli tuhat.

Suomen Saaristokuljetus Oy liikennöi kahdella linjalla Korkeasaaren eläintarhaan Kauppatorilta ja Hakaniemestä. Hakaniemen laituripaikka pysyy ennallaan, mutta Kauppatorin laituripaikka vaihtuu. Aiemmin Suomenlinnan lauttapaikan viereisestä pistolaituripaikasta operoinut Korkeasaaren lautta liikennöi jatkossa Kolera-altaalta itään päin katsottuna ensimmäisestä pistolaiturista. Aikataulut ja hinnastot löydät alta!

Tee ryhmällesi ennakkovaraus Korkeasaaren lauttaan suoraan ryhmävarauskalenterin kautta (yli 10 henkilön ryhmät täytyy varata etukäteen paikkojen varmistamiseksi):

 

Maksattehan mahdollisuksien mukaan maksukortilla (Visa/MasterCard). Jos maksatte käteisellä, varatkaa tasaraha.

Asiakkailla tulee mielellään olla omat käsineet käsissä koko matkan ajan, jotta virusta ei tartu pintoihin. Muihin asiakkaisiin pidetään asianmukainen turvaväli. Sairaana/yskivänä ei saa matkustaa eikä henkilökunta ota yksiviä asiakkaita kyytiin turvallisuussyistä.

Kauppatori-Korkeasaari väliä liikennöidään aluksella, jossa mahtuu istumaan väljästi ja myöskin ulkona.

Päälaivan oma puhelinnumero on 045 615 1634 (puhelimeen vastataan vain laivan liikkuessa)

RYHMÄVARAUSKALENTERI

HINNASTO 2020

Aikuiset: meno-paluu 7 € / yksi suunta 3,50 €
Opiskelijat ja eläkeläiset: meno-paluu 3 € / yksi suunta 1,50 €
Lapset alle 18 vuotta matkustavat ilmaiseksi.

AIKATAULU 2020

 

 

Matkusta kätevästi vesibussilla Korkeasaareen

Merellinen Helsinki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa kaikille. Kesän ehdoton kohde on Korkeasaaren eläintarha. Eläintarhaan liikennöivät vesibussit sekä Kauppatorilta että Hakaniemestä. Vain vesibusseilla pääset nopeasti ja helposti suoraan Korkeasaaren ytimeen!

Suomen Saaristokuljetus Oy liikennöi kahdella linjalla Korkeasaaren eläintarhaan. Vesibussit Korkeasaareen liikennöivät kesäkaudella Kauppatorilta ja Hakaniemestä. Kauppatorin vesibussi liikennöi koko kesäkauden vappupäivästä syyskuun loppuun. Hakaniemen vesibussi liikennöi kesä-, heinä- ja elokuussa.

Vesibussilippuja myydään vesibusseissa. Lippuun sisältyy yhdensuuntainen tai edestakaiset vesibussimatkat Korkeasaareen. Lippuja ei voi ostaa ennakkoon. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortti sekä yleisimmät luottokortit. Lapset 12 v. ja sitä nuoremmat laivalle VAIN aikuisen valvonnassa. Muistathan, että vesibusseissa ei käy HSL:n lippu.

Korkeasaaren vesiliikenteeseen myydään myös kausikortteja, hinnat 50 €/aikuinen ja 30 €/eläkeläinen tai opiskelija. Kausikortit myydään vesibusseissa.

Tutustu myös Helsingin tilausristeilyihimme täältä.

Korkeasaaren vesiliikenteestä vastaa Suomen Saaristokuljetus Oy.
suomensaaristokuljetus.fi | info (a) suomensaaristokuljetus.fi | 0102023780

Huomioithan, että:

– opiskelijalla oltava kuvalla varustettu ja voimassa oleva opiskelijakortti
– eläkeläisella oltava eläkekortti
– alle 18-vuotiaan lapsen on todistettava henkilöllisyytensä/ikänsä tätä kysyttäessä
– tapahtumien aikana pääsymaksua voidaan korottaa
– yli 10 hengen aikuis-, opiskelija- ja/tai eläkeläisryhmien laskutuslisä 10 €

Ruokailu Korkeasaaressa

Korkeasaaren päivämatkalle voit ottaa omat eväät mukaan. Eläintarhan alueella on useita piknikpöytiä. Karhulinnan edustalla ja Ravintola Pukin vieressä olevat grillit ovat asiakkaiden vapaassa käytössä. Eväitä voi syödä myös sisätiloissa Amazonia-talon aulassa ja Karhulinnan evästilassa, josta löytyy myös mikro. Halutessasi voit syödä myös Korkeasaaren ravintoloissa.

Ravintola Karhu

Karhulinnan vieressä sijaitsee täysin uusittu Ravintola Karhu, joka tarjoaa á la carte -ruokalistalta mm. hampurilaisia, burritoja, lihapullia ja salaatteja. Ravintolasta voit kesäaikaan tarkkailla karhujen puuhastelua ja iihtyisältä kesäterassilta avautuu näkymä merelle, sekä lasten leikkipuistoon. Ravintola Karhu on avoinna vuoden ympäri.

Ravintola Pukki

Ravintola Pukki toimii 1800-luvun koristeellisessa, vanhan ajan loistoa ja tunnelmaa henkivässä huvilassa. Kesäravintolan monipuolisesta noutopöydästä voi jokainen valita itselleen parhaiten maistuvat herkut. Vuonna 1884 rakennettu ravintola Pukki on arkkitehti Theodore Höijerin suunnittelema.

Bistro Bron

Korkeasaaren sillan kupeessa Mustikkamaalla sijaitseva viihtyisä ja rento Bistro Bron palvelee myös Korkeasaaren vierailijoita. Bistro Bronista saa pizzaa ja salaatteja. Tarjolla myös herkullisten kahvien sekä Nespresson erikoiskahvien lisäksi makeita kakkuja ja pullaa. Bron on avoinna ympäri vuoden.

Päivä Korkeasaaressa

Korkeasaaren eläintarha on koko perheen jokakesäinen suosikkikohde. Suositussa eläintarhassa elää noin 150 kiehtovaa eläinlajia. Päivä Korkeasaaressa on unohtumaton kokemus etenkin perheen pienimmille.

Korkeasaaressa tapaat eläinystäviä kaikkialta maailmasta. Päivän ehdottomiin vierailukohteisiin kuuluvat suurten kissaeläinten Kissalaakso, sekä nokkelien apinoiden Apinalinna. Eläintarhassa on toki paljon muitakin kiinnostavia eläimiä, kuten jännittäviä matelijoita, vilkkaita sammakoita, suuria lintuja sekä useita nisäkäslajeja kameleista myskihärkiin.

Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaari on yksi maailman vanhimmista ja arvostetuimmista eläintarhoista. Se tunnetaan erityisesti lumileopardeistaan ja työstään uhanalaisten ja harvinaisten eläinten hyväksi.

Korkeasaari on osa kansainvälistä eläintarhaverkostoa, joka tekee laajasti yhteistyötä uhanalaisten eläinkantojen elvyttämiseksi sekä luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi.

Korkeasaari on ollut erityisen tärkeässä asemassa lumileopardien kannan kasvattamisessa ja siksi Korkeasaarella on kunnia säilyttää lumileopardien kantakirjaa, eli kirjaa kaikista maailman eläintarhojen lumileopardeista.

Korkeasaaren historia

Ensimmäiset tiedot Korkeasaareen liittyen ovat jo 1500-luvulta, jolloin Juhana-herttua liitti Korkeasaaren osaksi Helsinkiä. Saari oli suosittu ulkoilukohde jo Helsingin perustamisen aikoihin.

Korkeasaari on vuosisatoja ollut kaupunkilaisten käytössä retkeily- ja huvittelukohteena. Ennen eläintarhaa saarella oli krouvari Nikolajeffin ravintola, karuselli, ampumarata ja tanssilava. 1800-luvulla Korkeasaari vuokrattiin Helsingin Anniskeluyhtiölle. Näihin aikoihin kypsyi myös ajatus, että yhtiö perustaisi saarelle eläintarhan. Korkeasaaren eläintarha kirjattiin perustetuksi 1889.

Paljon eläimiä lahjoituksina

Vasta perustettu eläintarha sai paljon eläimiä lahjoituksina. Merimiehet toivat kaukaisista maista mukanaan apinoita, papukaijoja sekä muita eksoottisia eläimiä. Ensimmäiset Korkeasaaren karhut, Misha ja Masha, saatiin lahjoituksena Pietarista. Jo ennen eläintarhan perustamista Korkeasaaressa oli näytillä haukkoja.

Korkeasaaren liput

Pääsyliput eläintarhaan ostetaan Korkeasaareen saavuttaessa tai ennakkolippuna Korkeasaaren verkkokaupasta. Pääsylippuja myydään ympäri vuoden Korkeasaaren lipunmyynnissä ja verkkokaupassa. Verkkokaupasta ostetut ennakkoliput ovat voimassa kolme kuukautta (90 vrk) ostopäivästä.

Pääsylippuja ei voi maksaa kulttuuri- tai Smartum-seteleillä. Pääsylipun hintaan ei sisälly vesibussimatkoja. Huomioithan, että lipunmyynti ja sisäänpääsy suljetaan tuntia ennen eläintarhan sulkemista.

Lisätiedot ja neuvonta:

Korkeasaaren asiakaspalvelu 050 352 5989 (saaren aukioloaikojen mukaan) tai info@korkeasaari.fi
Korkeasaaren ryhmäpalvelu 040 663 6777  (ma-pe 12-14) tai myynti@korkeasaari.fi
Lauttaliikenteen asiakaspalvelu 0102023780 (ma-pe klo 9.30-14.30) tai info@suomensaaristokuljetus.fi
Päälaivan oma puhelinnumero on 045 615 1634 (puhelimeen vastataan vain laivan liikkuessa)

ASIAKASPALVELU

0102023780
ma-pe klo 9.00-15.00

TILAUSRISTEILYT

0102023781 (pvm/mpm)
ma-pe klo 9.00-17.00

info@suomensaaristokuljetus.fi

LASKUTUS

044 240 2102
laskutus@suomensaaristokuljetus.fi

YHTEYDET LAIVOILLE

M/s Kajava 045 615 1635
M/s Tuulispää 045 615 1633
M/s Okeanos 050 5355219
M/s Vire 045 615 1634
M/s Wellamo 045 615 1632
M/s Isosaari 045 145 5946

HOTELLI

Päivystysnumero 044 763 4768